Slordig PSV mist handvol kansen en loopt averij op tegen Heerenveen

Slordig PSV mist handvol kansen en loopt averij op tegen Heerenveen

01-10-2016 21:35
64

Aan de lange reeks van opeenvolgende uitzeges (14) van PSV in de Eredivisie is een einde gekomen. Op bezoek bij subtopper sc Heerenveen speelde de regerend landskampioen zaterdagavond met 1-1 gelijk. Andrés Guardado viel in Friesland geblesseerd uit. Wellicht moet PSV hem voorlopig missen. 

Voor de pauze kwam sc Heerenveen  - dat de afgelopen vier wedstrijden voor - amper aan voetballen toe in het eigen Abe Lenstra Stadion. PSV domineerde en kreeg ook diverse kansen op de openingstreffer. Erwin Mulder bleek meerdere malen een sta in de weg. De goalie keerde onder meer een kopbal van Luuk de Jong. Gastón Pereiro miste in kansrijke positie en een doelpunt van de Uruguayaan werd - terecht - afgekeurd wegens buitenspel. 

Kort na de pauze kreeg Steven Berwijn dé kans om PSV op 1-0 te zetten. De jonge dribbelaar miste echter. PSV, dat Guardado na ruim vijftig minuten zag uitvallen met een hamstringblessure, kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Arber Zeneli tikte op een drijfnat veld binnen uit een strakke voorzet van invaller Luciano Slagveer. De gasten knokten zich kort daarna toch nog terug. Pereiro gaf voor en via het lichaam Jerry St. Juste belandde de bal achter Mulder. Zowel Luuk als Siem de Jong was daarna nog een grote kans op de winnende treffer.