Kommer en kwel bij Roda JC: NEC wint in Kerkrade, ruim tien uur geen doelpunt

01-10-2016 21:40
5

Het gaat met Roda JC van kwaad tot erger in de Eredivisie. Zaterdagavond ging de formatie van trainer Yannis Anastasioui in eigen huis met 1-0 onderuit tegen NEC. Kevin Mayi maakte in de slotfase de enige treffer van de avond.

Roda (vorige week met 5-0 geklopt door Feyenoord) en NEC (0-0 tegen Willem II) begonnen in Kerkrade aan hun onderlinge treffen met de wetenschap dat beide teams al héél lang niet gescoord hadden. Roda maakte in de afgelopen vijf competitieduels geen doelpunt, NEC stond al vier wedstrijden droog. In de eerste helft was Roda de bovenliggende partij, maar - niet verrassend - de thuisploeg slaagde er niet in om NEC-goalie Joris Delle te kloppen.

Na de rust kroop de bezoekende ploeg iets meer uit z'n schulp. Dat leidde tot een paar kleine kansjes. Mayi tekende in de slotfase uiteindelijk voor de enige treffer van de avond. Na een steekpass van Quincy Owusu-Abeyie wist de aanvaller te scoren. Mikhail Rosheuvel miste daarna nog de kans op de gelijkmaker. Inclusief bekervoetbal wacht Roda nu al meer dan tien uur (!) op een doelpunt. NEC klimt door de zege naar plek elf.