Siem de Jong: 'We moeten wel een beetje oppassen met Luuk'

Siem de Jong: 'We moeten wel een beetje oppassen met Luuk'

01-10-2016 22:20
16

Siem de Jong kreeg namens PSV tegen sc Heerenveen zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. Hij en zijn broer Luuk kregen voldoende kansen, maar PSV kon niet winnen in Friesland. Het duel eindigde in 1-1. 

"Natuurlijk is het mooi om met hem op het veld te staan, maar ik had hier liever met een overwinning gestaan", aldus Siem in gesprek met FOX Sports. "Ik ben wel blij om hier te staan en ik ben blij dat ik negentig minuten heb gespeeld, maar ik ben minder blij met het resultaat. Wij hadden redelijk de controle, volgens mij geven we tot die goal niks weg. We hebben dit puur aan onszelf te wijten."

Vlak voor tijd kreeg PSV een opmerkelijke indirecte vrije trap, genomen door Siem. "We waren aan het praten, we dachten dat de bal verder weg zou liggen. Een overstapje of iets in die richting is niet te doen, omdat ze gelijk op je voet zitten. We wilden de bal eerst op Gastón leggen, maar daar stond ook al iemand heel dicht bij. Toen koos ik voor de lange hoek, hij werd door iemand van ons van de doellijn gehaald."

Dan was er nog de blessure bij Luuk, die een flinke hoofdwond opliep. "Luuk heeft aardig wat klappen gehad. Ik vroeg gelijk of het goed met hem ging. We moeten wel een beetje oppassen." Siem kwam met een fysieke achterstand naar Eindhoven. "Ik merk wel dat het op het einde wat zwaarder is, natuurlijk ook door de regen. Ik voel me goed, ik ben er bijna."