'Cocu wijst nummer twee op penaltylijst PSV aan: Siem de Jong klimt op'

'Cocu wijst nummer twee op penaltylijst PSV aan: Siem de Jong klimt op'

03-10-2016 11:36
17

Als PSV een nieuwe strafschop krijgt en de vaste nemer Gaston Pereiro staat niet op het veld, dan is Siem de Jong de volgende op het lijstje. De broer van spits Luuk is door Phillip Cocu omhoog geplaatst op de lijst. 

Dat meldt De Telegraaf. Aanvankelijk was Davy Pröpper de nummer twee voor de penalty's, maar de middenvelder heeft zijn krediet in het Champions League-duel met FK Rostov (2-2) verspeeld. Pröpper miste in de tweede helft een strafschop tegen de Russen. PSV en penalty's gaan vooralsnog niet goed samen.

Aanvoerder Luuk de Jong kreeg ze er vanaf de stip ook moeilijk in, waarna Andrés Guardado de aangewezen man was om aan te leggen vanaf elf meter. In de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (0-1) faalde de Mexicaan echter ook. Trainer Phillip Cocu wees toen Pereiro aan als vaste penaltynemer, maar die stond in het duel met Rostov niet in de basis, waardoor Pröpper achter de bal mocht staan. Van de negentien strafschoppen die PSV kreeg in de reguliere speeltijd, werden er maar liefst twaalf gemist.