Update: AZ krijgt concurrentie van Sparta in strijd om 28-jarige amateurspits

Update: AZ krijgt concurrentie van Sparta in strijd om 28-jarige amateurspits

30-10-2016 14:57
6

AZ heeft Dennis Kaars op de korrel. De naam van de spits zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen, maar hij scoorde dit seizoen al zeventien keer in acht competitieduels.

Kaars, die met De Dijk koploper is in de Derde Divisie, weet zelf ook niet waar het gaat eindigen. "Misschien ga ik richting de zeventig, maar met zestig goals ben ik ook al dik tevreden." Het veel scorende 'fenomeen' heeft dus al de aandacht van AZ getrokken. "Ik heb begrepen dat afgevaardigden van AZ al een aantal keer zijn wezen kijken, maar persoonlijk ben ik nog niet door ze benaderd."

"Wat ik hiervan vind? Nou ja, het is niet concreet", houdt Kaars zich op de vlakte in gesprek met De Telegraaf. "Het zou wel bijzonder zijn als je op je 28e nog je debuut mag maken in de Eredivisie. AZ zou ik echt een mooi cluppie vinden. Het is lekker dicht bij huis."

Trainer Jochem Twisker van De Dijk bevestigt de belangstelling van de Alkmaarders. "Maar ik zeg er ook bij dat het niet concreet is. Ik weet dat John van den Brom de uitwedstrijd tegen Westlandia heeft bezocht. Natuurlijk zijn we blij met Dennis. Ons spelsysteem (4-4-2 red.) is op hem afgestemd."

Update 30/10 14.57 uur: Niet AZ, maar Sparta gaat mogelijk aan de haal met Kaars. FOX Sports meldt zondag dat de Rotterdamse eredivisionist binnenkort om de tafel zit met de spits van De Dijk. De club uit de Derde Divisie bevestigt het nieuws desgevraagd. Voorheen kwam de 28-jarige Kaars uit de voor de amateurs van Ajax.