Overmars: 'Financieel kunnen we niet eens concurreren met het Championship'

Overmars: 'Financieel kunnen we niet eens concurreren met het Championship'

03-10-2016 18:08
12

Marc Overmars beseft dat het voor Ajax moeilijk wordt om ooit nog aan te haken bij de wereldtop. De directeur spelersbeleid van de Amsterdammers denkt wel dat zijn club nog sporadisch hoge ogen kan gooien op het Europese toneel.

"Succes in de Champions League is voor Ajax moeilijk. Financieel kunnen we nog niet eens concurreren met clubs uit het Championship", wordt Overmars geciteerd door Ajax Life. "Ajax moet toegroeien naar een situatie dat een team één seizoen lang op topniveau is. Op dat niveau kunnen we dan niet blijven, maar we kunnen er wel steeds naartoe groeien."

De voormalige linksbuiten kwam aan het woord tijdens het jaarlijkse congres van sportinstituut Aspire Academy dat dit jaar in de Arena plaatsvindt. "Nederland is een opleidland voor de grote competities geworden. Ronald de Boer was 28 toen hij vertrok bij Ajax. Ikzelf ging weg op mijn 24ste en nu gaan ze al op 21-jarige leeftijd", vervolgde Overmars zijn verhaal.

De Boer werd gevraagd naar het Nederlands elftal. "Momenteel zitten we in een moeilijke periode. Net als Ajax. We mogen als klein land trots zijn op wat we gepresteerd hebben, maar nu moeten we even geduld hebben. Talent komt en gaat. Er is veel talent in Nederland. Ik verwacht dat de volgende generatie er op het WK 2022 weer staat."