In het kort: masker voor Weghorst, Dijkhuizen gestraft voor wegwerpgebaar

In het kort: masker voor Weghorst, Dijkhuizen gestraft voor wegwerpgebaar

04-10-2016 21:20
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Weghorst gaat met masker spelen
Wout Weghorst speelt de komende wedstrijden met een masker op. De aanvaller van AZ is dinsdag geopeerd aan een gebroken neus die hij opliep tijdens het Europa Leage-duel met Zenit Sint-Petersburg van afgelopen donderdag (5-0 nederlaag). Weghorst werd in die wedstrijd het slachtoffer van een elleboogstoot van middenvelder Javi Garcia. 

Wegwerpgebaar kost Dijkhuizen één duel
Marinus Dijkhuizen mag de komende wedstrijd niet op de bank van NAC Breda zitten. De trainer is voor één wedstrijd geschorst na het maken van een wegwerpgebaar richting de arbiter tijdens het duel met FC Volendam. Dijkhuizen moet derhalve op 14 oktober tegen Telstar op de tribune plaatsnemen.

Bil zit Gomez dwars
Mario Gomez zal deze interlandweek niet zijn rentree voor Duitsland kunnen maken. De spits van VfL Wolfsburg, die sinds het EK niet meer voor de nationale ploeg heeft gespeeld, heeft zich met een bilspierblessure moeten afmelden.

Martinez meldt zich af
Javier Martinez is wekenlang niet inzetbaar voor Bayern München. De Spaanse verdediger heeft zaterdag tegen FC Köln een bovenbeenblessure opgelopen en heeft zich moeten afmelden voor de Spaanse nationale ploeg. Bayern meldt dat hij voor onbekende tijd is uitgeschakeld.

Twee beloftenspelers genomineerd voor Bronzen Stier
Nu de eerste periode in de Jupiler League erop zit, is het tijd voor het uitreiken van de Bronzen Stier, de prijs voor de beste speler tijdens de eerste periode. Beloftenspelers Abdelhak Nouri (Jong Ajax) en Sam Lammers (Jong PSV) behoren tot de genomineerden. Ook Kees Kwakman (FC Volendam) en Cyriel Dessers (NAC Breda) maken kans op de onderscheiding, zo is dinsdag bekend geworden. 

Investeerders willen RKC-schuld kwijtschelden
De miljoenenschuld van RKC Waalwijk wordt mogelijk kwijtgescholden door een investeringsgroep uit Waalwijk. De groep is daartoe bereid als de gemeente het stadion van de voetbalclub verkoopt, meldt Omroep Brabant. "Ik zie dit proces met vertrouwen tegemoet", zegt directeur Remco Oversier. Met deze constructie kan een faillissement worden afgewend. "Ik hoop dat dit plan gaat lukken en dat we straks een streep onder het verleden kunnen zetten."

Keane debuteert in Engelse ploeg
Michael Keane is voor het eerst opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. De verdediger van West Ham United vervangt Glen Johnson, die zich geblesseerd heeft moeten afmelden. Engeland staat de komende vier wedstrijden onder leiding van Gareth Southgate na het ontslag van Sam Allardyce.