Van Leeuwen is gevlogen bij FC Twente: club bevestigt komst van directeur

Van Leeuwen is gevlogen bij FC Twente: club bevestigt komst van directeur

04-10-2016 11:21
21

Ted van Leeuwen vertrekt bij FC Twente en maakt de overstap naar Denemarken. Esbjerg heeft de komst van de technisch directeur dinsdag bevestigd.

"Iedereen weet dat Esbjerg in een moeilijke situatie zit waarin er behoefte is aan actie", zegt Van Leeuwen op de website van zijn nieuwe club. "Normaal werk ik aan projecten die één tot twee jaar duren, maar zoveel tijd hebben we hier niet. Ik ben geen wonderdoener en ik zal beginnen met het meer te weten komen over de club en zal een analyse gaan maken. De club heeft een grote organisatie, maar er zijn wat problemen in de sportieve sector."

Van Leeuwen was sinds 2015 technisch directeur bij FC Twente en moest er afgelopen zomer voor zorgen dat er met weinig middelen een Eredivisie-waardige ploeg stond in Enschede. Mede door deals met Manchester City is hem dat gelukt. Esbjerg is blij met het grote netwerk dat Van Leeuwen met zich meebrengt. "Hij heeft een frisse kijk op de ontwikkelingen, de aan- en verkoop van spelers en heeft de mogelijkheid spelers aan te trekken waar wij normaal gesproken geen toegang tot hebben", aldus directeur Hans-Peter Rasmussen.