'Ik maak me nog zorgen om het positiespel van Feyenoord, het domineren'

'Ik maak me nog zorgen om het positiespel van Feyenoord, het domineren'

04-10-2016 13:31
18

Bert Konterman gelooft oprecht dat Feyenoord dit seizoen kampioen van Nederland kan worden. De oud-verdediger, die in 1999 zélf de landsitel veroverde met de Rotterdamse club, denkt dat het zal helpen als titelconcurrenten Ajax en PSV land actief blijven in Europa. 

"Ze kunnen het halen. Het zou gunstig zijn als PSV en Ajax lang Europees actief zijn. Het begint er nu echt op te lijken, ook omdat PSV weer punten heeft gemorst. Ajax is op de goede weg, maar is nog steeds zoekende. Feyenoord lijkt stabieler te worden, al maak ik me nog een beetje zorgen om het positiespel, het langer domineren", aldus Konterman in gesprek met FOX Sports. 

John de Wolf is iets voorzichtiger met zijn verwachtingen. "Het belangrijkste is dat de bank positief en scherp blijft. Er zitten jongens op de bank die jaren ervaring hebben, hoe houden die zich? De kans is groter dat ze het halen dan de laatste jaren", vertelt hij. 

"Het gaat er met de week leuker uitzien, al moet je jezelf niet rijk rekenen. Afgelopen weekend vond ik een belangrijke testcase, na een zwaar en verloren Europacupduel. Dat hebben ze mentaal goed gedaan. Maar de weg is nog lang." Feyenoord is na acht speelrondes in de Eredivisie koploper, met de maximale score (24 punten) en een doelsaldo van + 21.