Janssen wijst extra hulp van de hand: 'Daar ben ik niet het type persoon voor'

Janssen wijst extra hulp van de hand: 'Daar ben ik niet het type persoon voor'

05-10-2016 07:17
4

Vincent Janssen heeft vooralsnog moeite om het net te laten bollen bij Tottenham Hotspur, maar in de hulp van een mental coach ziet hij niets. De 22-jarige spits wacht na zeven speelronden nog op zijn eerste Premier League-treffer.

"Ik wil me op het voetbal focussen en op het veld gewoon mijn ding kunnen doen", zegt Janssen in De Telegraaf. "In elk geval heb ik een mental coach nu nog niet nodig. Misschien dat dit in de loop der tijd komt, maar op dit moment ben ik nog niet het type persoon dat daar behoefte aan heeft. En om een goal te maken, heb ik buiten het veld sowieso niemand nodig."

"Ik maak me er niet zo druk om. Dat heb ik vorig jaar ook niet gedaan", vervolgt Janssen, die verwijst naar zijn AZ-statistieken. In Alkmaar scoorde de Ossenaar pas voor het eerst op speeldag acht, waarna er in het restant van de competitie 26 goals volgden. "Het komt vanzelf. Dat weet ik. De eerste moet er even in, dan is de druk er wat vanaf."

De Oranje-international is tevreden over zijn ontwikkeling. "Ik voel dat ik een betere voetballer word. Bij Spurs wordt harder getraind, sta ik tegenover heel goede verdedigers en daar speel ik fantastische wedstrijden, ook in de Champions League. In Londen ben ik gewend geraakt aan een hoger niveau en dat is te vergelijken met de trainingen van Oranje."