Ünal sneert naar bekende: Ik stuur je wel een paar kaartjes als ik succesvol ben

Ünal sneert naar bekende: "Ik stuur je wel een paar kaartjes als ik succesvol ben"

05-10-2016 08:02
7

Enes Ünal heeft voetbalminnend Nederland voor zich gewonnen. De aanvaller van FC Twente scoort aan de lopende band als huurling van FC Twente. Dat doet de Turkse spits goed, die het ongelijk van KRC Genk wil bewijzen.

Het verhaal begint in Australië in de zomer van afgelopen jaar, waar hij zijn eerste trainingskamp met Manchester City meemaakte. "Het tempo lag zó hoog dat ik geregeld dicht tegen overgeven aan zat", vertelt Ünal in Voetbal International. Genk plukte hem op huurbasis weg bij City, maar het liep op een teleurstelling uit. "Na mijn slechte periode in Genk zat ik in een wak, maar NAC heeft me erbovenop geholpen."

Na het voorbije halfjaar bij NAC deed zich een nieuwe kans voor: FC Twente. Zijn periode bij Genk zorgt voor een extra drijfveer om te slagen in het gemoedelijke Twente. "Het herinnert me aan de belofte die ik heb gedaan aan Peter Maes, de trainer van Genk die dacht dat ik het de eerstkomende jaren niet zou redden. Ik stuur je wel een paar kaartjes als ik succesvol ben, zei ik bij het afscheid. Ik denk dat de tijd daarvoor nu wel is aangebroken. Ajax-thuis is een mooie wedstrijd voor hem, denk je niet?"