Faillissement dreigt in de Jupiler League: Het is nu gewoon erop of eronder

Faillissement dreigt in de Jupiler League: "Het is nu gewoon erop of eronder"

06-10-2016 08:38
41

Het wordt een cruciale maand voor RKC Waalwijk. Eind oktober hoort de financieel geplaagde Jupiler League-club of door de verkoop van het stadion de miljoenenschuld wordt opgelost. Als de deal afketst, lijkt een faillissement onafwendbaar. De fans wachten in spanning af. 

Donderdagavond vergadert de gemeente Waalwijk over de kwestie RKC. "De spanning begint op te lopen", zegt Bas Brok van de supportersvereninging van RKC. "Het is nu gewoon erop of eronder. Wat donderdag besproken wordt, is een goede indicatie voor ons als achterban wat er gaat gebeuren. Ik heb de laatste tijd veel mensen gesproken en het is nog geen gewonnen race. Er zijn nog best veel mensen in de gemeenteraad die overtuigd moeten worden. Het wordt echt nog spannend."

Als de gemeenteraad niet akkoord gaat, lijkt het einde verhaal te zijn voor de club die in 2012 nog in het linkerrijtje van de Eredivisie eindigde. "Dan is de kans aanwezig dat er volgend seizoen geen licentie wordt afgegeven en de kans op een faillissement erg groot", beseft Brok. "Het zou echt een zwart gat in mijn leven worden als de club omvalt."