Zéér matige oefenmiddag voor Eredivisie-clubs: slechts één thuiszege

06-10-2016 17:18
3

Een groot aantal Nederlandse clubs werkte donderdagmiddag - vanwege de interlandperiode - een oefenwedstrijd af. Dat gaf vrijwel elke thuisclub, waaronder FC Groningen en FC Utrecht, stof tot nadenken.

Groningen ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen NAC Breda. Cyriel Dessers zorgde in de tweede helft voor de enige treffer van de middag. In de eerste helft zagen de bezoekers uit Breda al twee treffers afgekeurd worden en na rust trof invaller Mounir El Allouchi de lat. Utrecht speelde doelpuntloos gelijk tegen De Graafschap. Piotr Parzyszek miste namens de Achterhoekers een strafsschop.

Ook PEC Zwolle kwam in actie tegen een Jupiler League-club. Ook dat leverde geen overwinning op. Sterker nog, de Eredivisie-laagvlieger ging met 1-2 onderuit tegen SC Cambuur. Martijn Barto en Jerge Hoefdraad scoorden, terwijl Hachim Mastour zijn eerste maakte voor PEC. ADO Den Haag won wel van een club van het tweede niveau. Het werd door goals van Ludcinio Marengo (tweemaal) en Chovanie Amatkarijo 3-0.

Tot slot kwam ook Willem II nog in actie. De Tilburgers verloren in een geheim oefenduel bij KV Mechelen met 2-0. Bartholomew Ogbeche, die het dit seizoen moet doen met korte invalbeurten, begon in de basis bij de Tilburgers. Eerder op de dag speelden Ajax en NEC ook al in het geheim tegen elkaar.