Langeler ziet Jong Oranje verzuimen om te scoren: Een dubbel gevoel

Langeler ziet Jong Oranje verzuimen om te scoren: "Een dubbel gevoel"

06-10-2016 21:24
3

Jong Oranje speelde donderdagavond een prima wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Turkije, maar verzuimde om doelpunten te maken. Bondscoach Art Langeler was na afloop teleurgesteld over het dure puntverlies, maar was tevreden over het vertoonde spel van zijn equipe.

"Een beetje een dubbel gevoel", reageert tijdelijk bondscoach Art Langeler in gesprek met FOX Sports. "Ik ben enorm teleurgesteld over het resultaat, maar ik ben wel opgetogen en optimistisch over het spel dat we op de mat hebben gelegd."

De nationale jeugdploeg speelde een prima wedstrijd, met name in de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen met doelpunten. "Ik vond dat we de eerste helft uitstekend speelden. Maar goed, uitstekend spelen is één ding, goals maken is iets anders. En dat hebben we vandaag niet gedaan", vervolgt Langeler.

Dankzij het gelijkspel zijn de kansen op het EK in Polen nagenoeg verkeken: Oranje moet hopen dat concurrenten punten gaan verspelen én moet zelf van Cyprus winnen. "Hoop doet leven, de andere wedstrijden worden nog gespeeld. We zullen zien of we nog een miniscuul kansje hebben, meer kan je niet doen", besluit de bondscoach.