De Koning haalt uit naar GAE-spelers: 'Ze maken het mij een stuk makkelijker'

De Koning haalt uit naar GAE-spelers: 'Ze maken het mij een stuk makkelijker'

07-10-2016 09:34

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning is niet te spreken over een deel van zijn selectie. Donderdagmiddag oefende Go Ahead tegen eerstedivisionist FC Volendam, een duel dat met 2-0 verloren werd. Vooral over de inzet van een deel van zijn reservespelers deed de coach zijn beklag.

Reservespelers die van mening zijn dat ze een basisplaats verdienen liepen er inspiratieloos bij, aldus De Koning. "Ik vond het helemaal niks", zegt hij tegen De Stentor. "Sommige jongens krijgen hier de kans om weer wat minuten te maken, om zich te bewijzen, om aan te tonen dat ik ongelijk heb. Die kans hebben ze duidelijk gemist. Daarmee maken ze het voor mij een stuk makkelijker. Want voor mij was het een bevestiging dat ze terecht op de reservebank zitten."

Wedden

Meer odds

De Koning weigerde tegenover het regionale dagblad op namen in te gaan. Eén van de weinige lichtpuntjes bij de Deventenaren was middenvelder Thijs Dekker, die in het oefenduel zijn officieuze debuut maakte. De speler omschrijft zichzelf als een ouderwetse stofzuiger in een modern jasje. "Als ik meerdere keren per wedstrijd een bal kan afpakken, is mijn dag geslaagd. Dat vind ik leuk om te doen en daarin schuilt mijn kracht."

Volendam kwam in de oefenwedstrijd na 22 minuten op voorsprong, nadat Kenny Teijsse een strafschop had veroorzaakt. Deze werd benut door Henny Schilder. Kort na de onderbreking verdubbelden de Volendammers de marge via Kevin van Kippersluis, terwijl na ruim een uur spelen Randy Wolters een negatieve hoofdrol opeiste door wegens een grote mond tegen de scheidsrechter een rode kaart in ontvangst te nemen.