Goede generale Frankrijk, België en Portugal boeken eenvoudige zege

07-10-2016 22:41

In de groep van het Nederlands elftal hebben concurrenten Frankrijk en Zweden vrijdagavond hun kwalificatiewedstrijd ook gewonnen. De grote landen in de overige poules maakten geen fout.

Frankrijk - Bulgarije 4-1
De verliezende EK-finalist schrok toen Bulgaar Mihail Aleksandrov in de beginfase een penalty raak schoot. Daarna stelden de Fransen orde op zaken. Nog voor rust besliste Frankrijk het duel door doelpunten van Kevin Gameiro, Dimitri Payet en Antoine Griezmann. Gameiro maakte in de tweede helft zijn tweede en de vierde voor Frankrijk.

Luxemburg – Zweden 0-1
Zweden, dat Nederland eerder op een gelijkspel hield, kende een bijzonder lastige avond tegen Luxemburg. In eigen huis hield het mini-staatje lang stand. Pas na een klein uur brak Zweden de ban door een doelpunt van Mikael Lustig. Het bleek voldoende voor de zege en zo blijven de Scandinaviërs gelijke tred houden met Nederland en Frankrijk.

België - Bosnië-Herzegovina 4-0
De Rode Duivels kenden in groep H opvallend weinig moeite met Bosnië-Herzegovina. Halverwege de eerste helft ging het even hard voor België. Na de eigen goal van Emir Spahic maakte Eden Hazard vlak daarna de 2-0. In de tweede helft liep België verder uit dankzij fraaie doelpunten van Toby Alderweireld en Romelu Lukaku.

Portugal - Andorra 6-0
In groep B heeft Portugal gehakt gemaakt van Andorra. De Europees kampioen was met 6-0 veel te sterk voor Andorra. Grote man was Cristiano Ronaldo. Hij nam vier doelpunten voor zijn rekening. João Cancelo en André Silva deden ook een duit in het zakje. Andorra eindigde het duel niet met elf man. Twee spelers werden na rust van het veld gestuurd.