Clublegende Totti bijna getransfereerd: Hij wou koste wat kost een Ajax-speler

Clublegende Totti bijna getransfereerd: "Hij wou koste wat kost een Ajax-speler"

08-10-2016 17:50
14

Het had niet veel gescheeld of Francesco Totti had bij Sampdoria gespeeld. De middenvelder, die door vrijwel de gehele voetbalwereld geliefd wordt door zijn ongekende clubliefde voor AS Roma, werd als broekie bijna de dupe van een tegendraadse coach.

Carlos Bianchi was in 1996 trainer van de ploeg uit Rome, waar Totti al sinds 1992 voor voetbalt. Volgens Er Capitano probeerde hij er alles aan doen om Totti weg te krijgen bij de club. "Ik was nog jong en hij was niet erg geïnteresseerd in lokale voetballers. Hij was meer van de buitenlandse spelers en was als Argentijn niet overtuigd van de Romeinse spelers", aldus Totti tegenover Corriere dello Sport.

"Hij probeerde me op elke manier richting de uitgang te duwen en daar slaagde hij nog bijna in ook", aldus Totti, die akkoord was met Sampdoria. Hij ondertekende een contract bij de subtopper, maar doordat hij een dag later een fantastisch toernooi speelde kwam er een stokje voor de transfer. "Waarschijnlijk was het het lot. Ik scoorde die avond twee doelpunten tegen Ajax en Borussia Dortmund."

"Ajax had een speler die Bianchi koste was kost wilde hebben, maar na de wedstrijd zei Franco Sensi (directeur AS Roma, red.) dat ik niet mocht vertrekken", vertelt Totti. "Aan het einde van de dag ketste de transfer af, ik bleef. Bianchi zei dat hij of ik het was en Sensi koos voor mij. Vanaf die dag veranderde alles."