Oranje mist 'die mentaliteit': Mentaliteitsverandering? Nee. Het is simpel

Oranje mist 'die mentaliteit': "Mentaliteitsverandering? Nee. Het is simpel"

09-10-2016 10:49
3

Als het aan Hans van Breukelen ligt, gaat er een hoop veranderen in de voetballerij. De technisch directeur van de KNVB meent bijvoorbeeld dat er meer naar andere sporten moet worden gekeken.

"Iedere verandering is raar. We kunnen veel van hockey leren. Waarom moeten we wachten met een ingooi? Met een vrije bal?", aldus Van Breukelen tegenover de NOS. "Die goal die valt tegen Wit-Rusland, van Virgil van Dijk, is een zuivere goal. Waarom kijken we niet even op de video of het een goal is? En dan gaan we toch gewoon verder. Waarom zijn we nog niet zover?"

Van Breukelen gaat vervolgens terug naar Oranje, waar het allemaal om draait. Het Nederlands elftal moet presteren, om over twee jaar aanwezig te zijn op het WK. Volgens Van Breukelen is er nog genoeg progressie te boeken. "Wij hebben juist de technische kwaliteiten, maar missen die mentaliteit. En dat is misschien nog wel moeilijker. Mentaliteitsverandering? Nee. Het is simpel. We moeten anders denken..."

Aankomende maandag staat voor de mannen van bondscoach Danny Blind het WK-kwalificatieduel met Frankrijk op het programma. De wedstrijd vangt om 20.45 uur aan in de Amsterdam Arena.