Schaken zag het licht: 'Hij zei: ik denk dat jij Mister Veendam gaat worden'

Schaken zag het licht: 'Hij zei: ik denk dat jij Mister Veendam gaat worden'

09-10-2016 11:25
1

Ruben Schaken behoort tot de categorie voetballers die pas op late leeftijd zijn doorbraak beleefde. De huidige voetballer van ADO Den Haag speelde in zijn 'nadagen' nog in Oranje en voor Feyenoord.

"Of je mij een laatbloeier mag noemen? Ja, absoluut. Ik ben zelf een tijdje blind geweest, maar toen heb ik een brilletje aangeschaft en is het gaan lopen", aldus Schaken met een cynische ondertoon bij De Tafel van Kees. "Ik was niet bezig met mijn vak. Op late leeftijd heb ik toch het licht gezien en dingen veranderd. Toen heb ik het maximale eruit kunnen halen."

"Of ik lui was? Nee, dat niet. Maar ik moest wel worden aangestuurd en extra trainen. Dan moet je niet doen in de trainingsuren die je van de club krijgt, maar dat moet je in de extra uren doen. Daar ben ik keihard mee aan de slag gegaan en toen ging het hartstikke goed. Onder Joop Gall bij SC Veendam kwam ik erachter dat ik moest investeren om de Eredivisie te halen.

De coach kon Schaken bereiken. "Gall was heel sarcastisch en dat raakte me. Hij zei: ik denk dat jij Mister Veendam gaat worden. Dat wil je niet natuurlijk."