Cruijff junior weet het zeker: 'Als m'n vader nog leefde was hij fan van Man City'

Cruijff junior weet het zeker: 'Als m'n vader nog leefde was hij fan van Man City'

09-10-2016 12:34
7

Volgens Jordi Cruijff zou zijn vader Johan Cruijff, als hij momenteel nog in leven was, een fan zijn van Manchester City. Bij de Engelse club is Pep Guardiola momenteel de manager en die tracht bij City het gedachtegoed van Cruijff op zijn spelers over te brengen.

Cruijff senior zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Guardiola doorbrak als voetballer bij FC Barcelona. Niet alleen als voetballer, maar ook als trainer was de invloed van Cruijff op Guardiola zeer groot, weet zoon Jordi. "Als trainer zag mijn vader al het talent van Guardiola, hij nam een groot risico door hem op te stellen omdat veel mensen Guardiola niet goed genoeg vonden", vertelt hij in gesprek met The Daily Mail.

"Maar mijn vader zei altijd wanneer je geen risico in het leven neemt, je niet leeft. Mijn vader nam het risico en het pakte goed uit. Guardiola is mijn vader altijd dankbaar geweest en heeft zijn voetbalideeën overgenomen en zelfs verbeterd bij zowel Barcelona als Bayern München. En nu doet hij dat ook bij Manchester City. Als mijn vader nog leefde, weet ik zeker dat hij fan van deze club was geworden", aldus Jordi.