Megaproject 'Feyenoord City' wil fans betrekken: 'Niet praten met één partij'

Megaproject 'Feyenoord City' wil fans betrekken: 'Niet praten met één partij'

09-10-2016 14:22
14

Feyenoord City wil de aanhang van de club nauw betrekken bij het tot stand komen van het nieuwe stadion. Vooral de mening van de fans over de nieuwe Kuip wordt door de projectgroep als zeer belangrijk geacht.

"We willen onder alle supporters toetsen wat er op hun verlanglijstje staat'', zegt een woordvoerder van de projectgroep Feyenoord City tegen het Algemeen Dagblad. "We willen niet louter met één partij praten, maar zoveel mogelijk aanhangers van Feyenoord de kans geven om hun zegje te doen. Daarbij zullen we uitgebreid gebruik maken van de sociale media. En hen zo bijvoorbeeld wijzen op enquêtes die wij zullen aanbieden."

"We gaan ervoor zorgen dat al die mensen ons weten te vinden", klinkt het ambitieus. De nieuwe Kuip gaat zo’n 63.000 plaatsen tellen en moet gebouwd worden aan de over van de Nieuwe Maas in Rotterdam-Zuid. Aan het einde van dit kalenderjaar worden de plannen voorgelegd aan de Rotterdamse politiek. Het project kost naar schatting zo’n één miljard euro, waardoor financiële hulp nodig is voor de stad om alles te bewerkstelligen.