'Miskoop van NEC met Twente-verleden gaat aan de slag bij amateurs'

'Miskoop van NEC met Twente-verleden gaat aan de slag bij amateurs'

10-10-2016 09:52
4

Na lang zoeken lijkt Bart Buysse dan toch een nieuwe club gevonden te hebben. Al zal het niet de club zijn waarop de voormalige speler van FC Twente en NEC had gehoopt. De linksachter zet mogelijk zijn carrière voort in de tweede amateurklasse van België.

De 29-jarige Belg was zondag een opvallende aanwezige in de tribune van Izegem. De West-Vlaamse club speelde een wedstrijd tegen Menen. Bij die club zou Buysse ook in beeld zijn. Hij moet de nieuwe linksback van Menen worden, dat uitkomt in de tweede amateurklasse in België. Dat meldt Het Nieuwsblad. Buysse is transfervrij nadat zijn contract eind augustus ontbonden werd bij het Nederlandse NEC.

De linkspoot doorliep in het verleden de jeugdopleiding van Club Brugge, waarna Zulte Waregem hem oppikte. Na 76 wedstrijden in het eerste van Essevee probeerde FC Twente het met Buysse. Zijn periode in Enschede werd geen onverdeeld succes, maar Buysse kon toch aan de slag bij Club Brugge.

Dat werd eveneen geen groot succes, waarna hij naar Cercle trok. De Belg maakte tussen 2013 en 2015 zijn minuten bij De Vereniging. Daarna vertrok hij weer naar Nederland, maar daar kon hij niet overtuigen.