Mahrez onthult aanbieding van topclub: 'Ik wilde geen conflict veroorzaken'

Mahrez onthult aanbieding van topclub: 'Ik wilde geen conflict veroorzaken'

10-10-2016 10:35
12

Arsenal heeft afgelopen zomer geprobeerd om Ryad Mahrez naar het Emirates Stadium te halen. Dat bevestigt de 25-jarige Algerijn, die echter niet mocht vertrekken van kersvers Premier League-kampioen Leicester City.

Arsenal deed naar verluidt een bod van meer dan veertig miljoen euro op Mahrez. "Er was contact met Arsenal", onthult de aanvaller in gesprek met Canal Football Club. "Maar Leicester wilde mij niet kwijt en daarnaast was ik behoorlijk duur. Ik wilde ook geen conflict veroorzaken toen het bod binnenkwam."

Wedden

Meer odds

Mahrez maakte uiteindelijk aan alle speculaties een eind door een nieuw en verbeterd contract te tekenen bij Leicester, waar hij nu tot medio 2020 vastligt. De Premier League Speler van het Jaar slaagt er dit seizoen vooralsnog niet in om aan de hoge verwachtingen te voldoen. In zeven competitieoptredens scoorde hij pas één keer.

"Persoonlijk denk ik dat het goed is dat ik ben gebleven", aldus Mahrez, die vorig seizoen nog zeventien keer trefzeker was. "Het is aan mij om me opnieuw te bewijzen." Arsenal waagde niet alleen een poging voor Mahrez, ook Jamie Vardy werd begeerd door The Gunners.