'Engelse voetbalbond in gesprek met Italiaan; jaarsalaris van drie miljoen euro'

'Engelse voetbalbond in gesprek met Italiaan; jaarsalaris van drie miljoen euro'

11-10-2016 11:09
16

De Engelse voetbalbond (FA) is met Roberto Mancini in gesprek over het bondscoachschap van de nationale ploeg. Italiaanse media melden dat. De oud-trainer van onder meer Manchester City en Internazionale kan een jaarsalaris van zo'n drie miljoen euro opstrijken. 

Sinds het sensationele vertrek van Sam Allardyce gonst het in Engeland van de geruchten. Gareth Southgate is door de FA aangesteld als tijdelijk opvolger van Big Sam, maar de verwachting is dat er vóór 2017 een nieuwe naam wordt gepresenteerd. Mancini is op dit moment kandidaat nummer één, zo meldt onder meer Quotidiano Sportivo.

De 51-jarige Italiaan was als speler een tijdje actief in Engeland (Leicester City, 2001) en stond tussen 2009 en 2013 aan het roer bij Manchester City. Met de Premier League-grootmacht veroverde hij één keer de landstitel. Sinds augustus zit Mancini zonder club. Inter zette hem vlak voor de competitiestart op straat. Opvallend: afgelopen zondag liet Mancini via Twitter openlijk blijken dat hij op de tribune zat tijdens Engeland-Malta (3-0).