Ten Hag somt imponerend rijtje op: 'Van Basten, Sneijder, Bazoer, Afellay'

Ten Hag somt imponerend rijtje op: 'Van Basten, Sneijder, Bazoer, Afellay'

11-10-2016 18:51
4

Erik ten Hag is erg blij met het feit dat Jong FC Utrecht sinds dit seizoen uitkomt in de Jupiler League. Het niveau van de competitie versnelt de ontwikkeling van diverse talenten die er in stadion Galgenwaard rondlopen, vertelt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Diverse beloftes staan te trappelen om ook op het hoogste niveau te laten zien wat ze kunnen. "Ik noem zelf liever geen namen, maar er zit wat aan te komen ja. De jonge spelers bouwen mentale hardheid op, leren omgaan met verlies en trekken zich op aan betere spelers. Dat verkleint de stap naar het eerste. Al moet ik ook zeggen dat het niveau in de Jupiler League me tegenvalt. Dat Jong Ajax en PSV zo hoog staan, zou niet moeten mogen. Het zegt helaas iets over wat BVO's op ons tweede niveau aan kwaliteit kunnen brengen", aldus Ten Hag. 

Wedden

Meer odds

De oefenmeester vindt het niet gek dat er de laatste jaren veel talent doorbreekt in Utrecht. "De stad en regio Utrecht hebben altijd veel talent voortgebracht: Wesley Sneijder, Marco van Basten, Ibrahim Afellay, Riechedley Bazoer, Zakaria Labyad, Ismail Aissati. Alleen, ze kwamen niet van de FC. Dat zijn we stilaan aan het veranderen. Het spelen in de Jupiler League draagt daar aan bij."