Waterreus hekelt keuzes Blind: 'Lariekoek en ook nog eens inconsequent'

Waterreus hekelt keuzes Blind: 'Lariekoek en ook nog eens inconsequent'

11-10-2016 21:19
135

Ronald Waterreus snapt helemaal niets van de keuze van bondscoach Danny Blind om Maarten Stekelenburg (foto) op te stellen tijdens de laatste twee WK-kwalificatieduels van Oranje. Jeroen Zoet raakte zijn plaats kwijt aan de 34-jarige goalie van Southampton, die al vier jaar geen interland meer had gespeeld. 

'Zoet werd bij aanvang van de kwalificatiereeks eerste keeper. Dat geeft een euforisch gevoel. Wisselen lijkt mij alleen nodig als de eerste man niet voldoet, maar dat was gezien zijn optreden tegen Zweden en het vormbehoud daarna in de Eredivisie totaal niet aan de orde. Nu hebben de bondscoaches op de training ineens geconcludeerd dat Stekelenburg toch een net wat betere indruk maakt. Mij lijkt het lariekoek en ook nog eens inconsequent', schrijft Waterreus deze week in zijn column in Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

'Zoet en ook Jasper Cillessen zijn nu zwaar beschadigd. Cillessen heeft in Oranje nauwelijks gefaald. Gezien zijn sportieve keuze reservekeeper te worden in Barcelona, is er wat voor te zeggen hem te passeren, maar hij is nu ineens de nummer drie', gaat de oud-doelman verder.

'Mag ik in herinnering roepen dat Stekelenburg vier jáár weinig heeft gespeeld? Dat is dus niet omdat hij toevallig een keer een trainer is tegengekomen die het niet in hem zag zitten. Nee, hij is per ongeluk tegen een trainer aangelopen die hem wél weer wilde opstellen. In 2018 is hij 35 jaar en dan kun je nog best een WK keepen. Maar twee jongere keepers met wie je nog veel langer door kunt, hebben nu een dreun gekregen.'