Veltman: 'Zou me niks verbazen als we hem als trainer van mooie club gaan zien'

Veltman: 'Zou me niks verbazen als we hem als trainer van mooie club gaan zien'

12-10-2016 08:29
5

Fred Grim is onlangs gepromoveerd naar assistent-bondscoach van Oranje. Aanvankelijk waren waren er gefronste wenkbrauwen, maar enkele spelers die met hem hebben gewerkt, zijn lyrisch over de oefenmeester.

Vincent Janssen, Davy Klaassen en Joël Veltman komen aan het woord in Voetbal International. "Het is een leuk verhaal natuurlijk, allebei in korte tijd vanuit Almere naar Oranje", begint Janssen, die onder Grim opbloeide bij Almere City en later bij Jong Oranje ook onder de coach mocht spelen. "Bij Jong Oranje zag ik precies dezelfde Fred Grim zoals ik hem bij Almere City had meegemaakt."

Klaassen kent Grim uit zijn periode bij Ajax A1. "Ik vind het hartstikke leuk om bij Oranje weer met Fred samen te werken", stelt de Ajacied. "Bij Ajax heb ik hem leren kennen als een heel duidelijke trainer. Dan doel ik op de inhoud én op zijn stem. (…) We speelden met de A1 echt goed voetbal. Dat seizoen in de NextGen Series speelden we Liverpool en Barcelona van de mat."

Tot slot mag Veltman zijn zegje doen. "In de Ajax-jeugd kon hij heel lief zijn, maar ook keihard als het moest. Die combinatie werkt goed", vertelt Veltman. "Fred bouwt zijn trainerscarrière goed op. Het zou me niks verbazen als we hem na zijn periode bij Oranje als hoofdtrainer van een mooie club gaan zien."