Ramselaar-deal op straat: PSV wil het bedrag bewust laag houden in de media

Ramselaar-deal op straat: "PSV wil het bedrag bewust laag houden in de media"

12-10-2016 09:03
32

FC Utrecht heeft een bedrag van 4,75 miljoen euro ontvangen van PSV voor de transfer van Bart Ramselaar, meldt directeur Wilco van Schaik. Dat vertelde hij tijdens een supportersavond van de Domstedelingen, waar hij de hele deal wereldkundig maakte.

"PSV wil het bedrag bewust laag houden in de media", begint Van Schaik, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Maar we hebben 4,75 miljoen euro ontvangen. Op termijn kunnen we nog de revenuen plukken van de voorwaarden die aan de deal gekoppeld zijn. Negen ton aan bonussen plus een doorverkooppercentage van tien procent. We verwachten op 6,5 á 7,5 miljoen uit te komen, precies de prijs die we wilden."

Het is duidelijk dat Ramselaar daarvoor nog wel helemaal moet doorbreken. "Natuurlijk hangt het af van de wijze waarop Bart zich in Eindhoven ontwikkelt, maar daar hebben we geen enkele twijfel over als je ziet hoe makkelijk hij nu aanhaakt op een hoger podium." Ramselaar wilde ook niet nog een jaar op huurbasis bij Utrecht spelen. "Bart zelf wilde perse meteen naar PSV."