Van Duinen mijmert: Toch al tien punten gehaald zonder echte spits

Van Duinen mijmert: "Toch al tien punten gehaald zonder echte spits"

12-10-2016 09:59
3

Mike van Duinen heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld voor Excelsior, maar kan tegen zijn vorige, tijdelijke werkgever Roda JC weleens in de basis staan. De spits is weer fit en moet Excelsior naar de zege leiden.

Van Duinen speelde een halfjaar op huurbasis bij Roda. "Mooie club, trouwe supporters. Mijn debuut bij Roda tegen ADO vond ik heel speciaal", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. Van Duinen kampte met een enkelblessure, waardoor hij zijn debuut nog niet kon maken voor Excelsior, dat hoge verwachtingen heeft. Hij lijkt de ontbrekende schakel. "Maar Excelsior heeft nu toch al tien punten gehaald zonder echte spits."

Nigel Hasselbaink stond in de eerste fase van de competitie in de punt van de aanval en nu is de kans aanwezig dat Van Duinen na twee maanden blessureleed weer start. Hij sprak erover met Leo Beenhakker, die toeschouwer was bij een training. "Hij zei dat je de tijd van het herstel van je blessure ook nog eens nodig hebt om weer helemaal op niveau te komen. En hij heeft er toch wel verstand van, lijkt me. In mijn geval zou het dan nog twee maanden moeten duren. Ik hoop dat het bij mij wat sneller gaat, maar ik besef wel dat ik niet direct top ben."