'Turkse topclub wil Memphis verlossen van lastige situatie in Manchester'

'Turkse topclub wil Memphis verlossen van lastige situatie in Manchester'

13-10-2016 14:32
11

Aan de lastige situatie van Memphis Depay bij Manchester United komt wellicht snel een einde. Galatasaray hoopt de Oranje-international (22) tot het einde van het seizoen te huren.

Dat melden verschillende boulevardmedia in Turkije donderdag. Memphis hoeft onder manager José Mourinho niet te rekenen op veel speeltijd, waardoor een verhuur in januari tot de mogelijkheden lijkt te behoren. Galatasaray lijkt van plan om daarop in te springen.

Wedden

Meer odds

Om een deal rond te krijgen, worden de drie Nederlanders van Galatasaray naar verluidt ingezet. Wesley Sneijder zou vorige week bij het Nederlands elftal op hem hebben ingepraat, terwijl Nigel de Jong ook ingeschakeld kan worden. Met Jan Olde Riekerink staat er in Istanbul een Nederlandse hoofdtrainer aan het roer.

In hoeverre de berichten in Turkije serieus moeten worden genomen, is de vraag. Ook daar wordt al een slag om de arm gehouden: een transfer naar de Süper Lig zou niet bovenaan het wensenlijstje van Memphis staan. De aanvaller, die ruim een jaar geleden voor meer dan dertig miljoen euro overkwam van PSV, speelde dit seizoen pas twaalf minuten in de Premier League.