Wie loopt gratis de deur uit? Tien Eredivisie-spelers met aflopende contracten

Wie loopt gratis de deur uit? Tien Eredivisie-spelers met aflopende contracten

17-10-2016 10:10
3

Elk seizoen houden clubs weer hun hart vast: lopen spelers aan het einde van hun contract transfervrij de deur uit? Ook komende zomer kennen de contracten van veel spraakmakende Eredivisie-spelers hun vervaldatum. Wie tekent bij en wie vertrekt, zonder dat zijn club een financiële beloning ontvangt?

Luciano Narsingh
De eerste naam in deze lijst is die van Luciano Narsingh. De vleugelspeler van PSV zette in 2012 zijn handtekening onder een vijfjarig contract, dat dus deze zomer afloopt. Narsingh, die afgelopen zomer al in de belangstelling stond van Trabzonspor, is inmiddels wel over een nieuw contract in gesprek met PSV.

Mimoun Mahi
De volgende vleugelspeler met een aflopende verbintenis speelt bij FC Groningen en heet Mimoun Mahi, die overigens wel een optie voor nog twee seizoenen heeft. Mahi kan een heel stadion in vervoering brengen met zijn bewegingen, maar heeft moeite om een constant niveau te halen. Toch zou het voor Groningen een flinke aderlating zijn om de aanvaller, die pas 22 jaar oud is, transfervrij te zien vertrekken. Mahi heeft wel nog een optie voor nog twee jaar, dus een transfervrij vertrek lijkt afwendbaar. 

Lasse Schöne
Van jongeling Mahi springen we naar routinier Schöne. De dertigjarige middenvelder leek afgelopen zomer op een dood spoor te zitten bij Ajax en kon vertrekken naar Brondby IF, maar verkoos zijn goede salaris boven speelminuten. Hier zal de Deen geen spijt van hebben: hij heeft zich inmiddels weer teruggeknokt in de Amsterdamse basis. Als hij zijn huidige vorm het hele seizoen weet vast te houden, lijkt hij te kunnen rekenen op een verlenging van zijn contract.

Brad Jones
De tweede routinier in deze lijst is Brad Jones. De 34-jarige doelman van Feyenoord werd na de blessure van eerste keeper Kenneth Vermeer gehaald als noodoplossing, maar keept fantastisch en oogst veel lof. Toch is het afwachten hoe de hiërarchie onder de Rotterdamse doelmannen eruit ziet na de terugkeer van Vermeer en collega-goalie Warner Hahn. Blijft Jones bij de selectie? Of zakt hij in de rangorde en kiest hij eieren voor zijn geld?

Robbin Ruiter
Na Jones volgt de volgende keeper: ook de verbintenis van Utrecht-goalie Robbin Ruiter loopt komende zomer af. Ruiter heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende doelman onder de lat van de Domstedelingen en werd tijdens zijn blessureleed, eind vorig seizoen, erg gemist. Is hij tevreden in Utrecht? Of denkt hij klaar te zijn voor een stap naar het buitenland of de top van de Eredivisie?

Nacer Barazite
Naast Robbin Ruiter zou FC Utrecht komende zomer nog een basisklant kunnen verliezen: ook de verbintenis van Nacer Barazite loopt af. De aanvaller annex middenvelder kwam in 2014 over van AS Monaco en heeft dus ervaring in het buitenland. Eerder kwam hij ook al uit voor Derby County, Arsenal en Austria Wien. Gaat Barazite komende zomer voor zijn laatste kans om zich over de grenzen te bewijzen?

Kelvin Leerdam
Vitesse moet een vertrek van Leerdam vrezen. Leerdam kwam in 2013 over van Feyenoord en speelt komende zomer dus al vier jaar in Arnhem. Hij kende zijn beste periode in zijn eerste seizoen, waarin hij acht keer scoorde. Een transfervrij vertrek zou geen verlies voor Vitesse betekenen. Hij kostte de club in 2013 niets.

Mike te Wierik
Mike te Wierik heeft zich de afgelopen jaren op de achtergrond ontwikkeld tot dragende kracht van Heracles Almelo. De verdediger en tevens international van Jong Oranje is inmiddels zelfs derde aanvoerder van de ploeg van John Stegeman en het lijkt erop dat de Heraclieden hem niet graag zien vertrekken. Vindt Te Wierik het na zes jaar in Almelo tijd voor een stap hogerop? Of tekent hij toch nog voor één of meerdere jaren bij? Heracles liijkt met talent Justin Hoogma al een waardige opvolger in huis te hebben voor Te Wierik.

Luciano Slagveer
Heerenveen heeft op de vleugels met Arber Zeneli, Sam Larsson en Luciano Slagveer opties te over. Toch zal de Friese club Slagveer niet graag zien vertrekken. De rechtsbuiten, die net als Narsingh afgelopen zomer in de belangstelling stond van Trabzonspor, kan met zijn imposante versnelling altijd voor dreiging zorgen en is dus een uitstekende stand-in voor Zeneli en Larsson. Slagveer zal bij zijn keuze om bij te tekenen nadrukkelijk rekening houden met zijn uitzicht op speelminuten in Heerenveen.

Jetro Willems
Misschien wel de meest spraakmakende naam in deze lijst is wederom een PSV'er. Jetro Willems windt er geen doekjes om: hij wil graag eens de stap hogerop maken. Afgelopen zomer was er veel interesse in de verdediger, maar Willems vond dat de juiste club niet tussen de gegadigden zat en besloot nog een jaar in Eindhoven te blijven. Net als met Narsingh is PSV ook met Willems in gesprek over een nieuw contract om te voorkomen dat de linksback transfervrij de deur uit loopt.