'Een scout die werkt voor Ajax zei dat hij Parsa graag naar Ajax wilde halen'

'Een scout die werkt voor Ajax zei dat hij Parsa graag naar Ajax wilde halen'

13-10-2016 15:18
9

Een opvallend interview met een Iraanse voetbalvader, donderdag van Vice Sports. Ali Esfandiari probeert zijn zevenjarige zoontje Parsa te slijten bij een grote Europese club.

Het jonge talentje uit Iran heeft een grote Instagram-achterban opgebouwd de laatste jaren (70.000 volgers) en dat zorgt ervoor dat zijn vader hem bij een Europese club probeert onder te brengen. Dat doet hij via LinkedIn. "Ik heb inmiddels met scouts van meerdere clubs contact gehad", vertelt Esfandiari aan Vice.

"FC Barcelona was geïnteresseerd en nodigde Parsa uit, maar hij kreeg geen visum. Ik heb ook met geïnteresseerde scouts van Real Madrid, Chelsea, Ajax, Liverpool en FC Porto gesproken", vervolgt hij. "Een scout die werkt voor Ajax, Mangalie Dewkoemar Jack, zei dat hij Parsa graag naar Ajax wilde halen, maar dat het niet kan door de regelgeving. Hij blijft Parsa volgen."

Amsterdam is één van de favoriete bestemmingen van Esfandiari. "Ik heb online een lijst opgezocht met de beste jeugdopleidingen ter wereld. Die benader ik. Iedereen is lovend over Ajax. De trainers die ik spreek, zeggen allemaal dat Parsa het vooral van zijn techniek moet hebben, waardoor hij beter bij een land als Spanje of Nederland past dan bijvoorbeeld Engeland of Duitsland, waar het voetbal fysieker is."