Chelsea sluit 'grootste deal in clubhistorie' en casht 77 miljoen per jaar

Chelsea sluit 'grootste deal in clubhistorie' en casht 77 miljoen per jaar

13-10-2016 15:57
12

Chelsea heeft een nieuw, lucratief sponsorcontract getekend. De Londenaren maken de overstap van Adidas naar Nike, zo meldt de grootmacht donderdag via de officiële kanalen.

Nike gaat Chelsea met ingang van het seizoen 2017/2018 kleden. De twee partijen hebben een overeenkomst met de duur van zes jaar gesloten, voor een bedrag dat kan oplopen naar 77 miljoen euro per jaar. Het contract met Adidas wordt beëindigd. Het Duitse sportmerk was sinds 2006 verbonden aan Chelsea.

Chelsea meldt via de officiële kanalen dat de deal met Nike 'de grootste uit de historie van de club' is. "Dit is een ontzettend opwindende en belangrijke deal voor de club. Net als Chelsea staat Nike wereldwijd bekend om zijn kwaliteit en innovaties. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

Ook bij Nike is men tevreden. "Chelsea is een club van wereldklasse met een rijke traditie en gepassioneerde supporters over de hele wereld", zegt Nike-president Trevor Edwards. "De samenwerking met Chelsea zorgt ervoor dat onze leidende positie in de voetbalwereld wordt versterkt."