NAC minder blij met City-spelers: 'Weinig beslissend, nul goals, nul assists'

NAC minder blij met City-spelers: 'Weinig beslissend, nul goals, nul assists'

13-10-2016 20:28
4

Bij FC Twente schitteren de huurlingen van Manchester City wekelijks, maar dat is bij eerstedivisionist NAC Breda wel anders. Trainer Marinus Dijkhuizen verwacht meer van de spelers die dit seizoen van de Engelse topclub worden geleend.

Alleen Ashley Smith-Brown en Brandon Barker spelen wekelijks. Bij David Faupala is dat niet het geval. "Het gaat langzaam beter", zegt Dijkhuizen tegen Omroep Brabant. "Maar ik vind dat het nog beter moet. De jongens zijn nu gesetteld, hebben een eigen huisje en zijn dus meer gewend. Het zijn jonge jongens, maar ik verwacht wel dat ze beslissend gaan zijn met hun kwaliteiten. Het zijn goede spelers die wel wat meer moeten brengen."

Dijkhuizen vindt Barker een uitstekende speler. "Alleen is hij tot nu toe weinig beslissend geweest. Nul assists en nul goals." Thomas Agyepong komt nog helemaal niet uit de verf, al heeft de coach hoop. "Hij is aan de betere hand en gaat richting honderd procent fit. Ook met hem heb ik gesproken. Als ik zie wat hij vandaag op de training heeft gebracht, dan wordt hij een onbetwiste basisspeler."

Dijkhuizen overweegt in de winter aanpassingen te doen in zijn selectie. "We moeten individueel bekijken of het misschien beter is als jongens ergens anders gaan spelen. Misschien zijn er ook wel jongens ontevreden en die zelf graag weg willen."