Sportieve crisis degradant: 'Er zijn flinke schoppen uitgedeeld op de training'

Sportieve crisis degradant: 'Er zijn flinke schoppen uitgedeeld op de training'

13-10-2016 21:48
7

De Graafschap verkeert in een sportieve crisis. De Superboeren, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie, staan slechts vijftiende in de Jupiler League. Piotr Parzyszek kraakt harde noten.

"We hebben het zelf verpest", zegt de Pool tegen Omroep Gelderland. Na de nederlaag tegen FC Dordrecht vielen intern harde woorden. Trainer Jan Vreman pakte de selectie twee vrije dagen af. "We hadden naar de trainer toe geen poot om op te staan. Vrije dagen gaan samen met prestaties, hoewel rust ook belangrijk is. Om je weer op te laden. Nu hebben we het natuurlijk zelf verpest."

Parzyszek maande zijn ploeggenoten een maand geleden al om wakker te worden. "Maar de gifbeker is na Dordrecht thuis echt helemaal leeg gegaan. De supporters zongen nu 'schaam je kapot'. Terwijl ze altijd zo hondstrouw zijn ongeacht de resultaten. Dat zegt genoeg voor ons", aldus de 23-jarige spits. "Soms zijn we te lief voor elkaar. Dat is nu ook veranderd. Er zijn een paar flinke schoppen uitgedeeld op de training. Dat is niet erg. Dan ga je ook meer van elkaar accepteren."

De Graafschap neemt het maandag op tegen Jong Ajax. "Dit is het moment", luidt Parzyszek de noodklok. "We moeten als groep volwassen worden en nu opstaan. Die domme fouten moeten er uit. Dan maar een bal de tribune in schieten. En desnoods een lelijke 1-0 voorsprong met een uur verdedigen over de streep trekken. Dat zijn ook drie punten."