PSV'er 'hard' op straat: 'Zocht in Amersfoort nooit de makkelijkste plek op'

PSV'er 'hard' op straat: 'Zocht in Amersfoort nooit de makkelijkste plek op'

14-10-2016 06:48
6

Bart Ramselaar is allerminst verrast door zijn start bij PSV. De twintigjarige middenvelder speelt eerder dan menigeen had verwacht meer dan een bijrol in de plannen van coach Phillip Cocu.

"Ik heb er niet aan getwijfeld dat ik al behoorlijk veel zou spelen", zegt Ramselaar in het Algemeen Dagblad. Deze week was de oud-speler van FC Utrecht in het nieuws vanwege zijn transfersom van 4,75 miljoen euro die op straat kwam te liggen. "Ik ben blij dat FC Utrecht een goed bedrag voor me heeft gekregen, dat verdient de club."

Wedden

Meer odds

Dat Ramelaar niet via de jeugdopleiding van PSV, Ajax, Feyenoord of AZ de top heeft gehaald, zegt hem niet zoveel. "Ik heb met de jeugd van FC Utrecht altijd tegen de topploegen gespeeld, dus kreeg genoeg tegenstand. Voor mij was het straatvoetbal ook belangrijk. Op straat hard je uit. Met mijn vrienden zocht ik in Amersfoort nooit de makkelijkste plek op en speelden we veel met en tegen buitenlandse jongens. Uren per dag."

"Ik kom uit een beschermde omgeving, maar zocht altijd weerstand op", vervolgt Ramselaar, die er niet van schrikt dat de tegenstanders van PSV de ruimtes klein houden. "Daarin kan ik wel uit de voeten, al snap ik dat PSV top-allrounders op het middenveld nodig heeft. Ik voel dat de fans vertrouwen in me hebben en hoor ze mijn naam scanderen. Daar voel ik me heerlijk bij."