Bij AZ weggestuurde keeper biedt zich met succes aan bij Ajax: 'Ze belden terug'

Bij AZ weggestuurde keeper biedt zich met succes aan bij Ajax: 'Ze belden terug'

14-10-2016 08:20
11

De zeventienjarige Nick Plomper heeft op een aparte manier een plekje in de jeugdopleiding van Ajax bemachtigd. Hij werd bij AZ weggestuurd, maar dook vorige zomer in Amsterdam op. Op eigen kracht, zo vertelt hij in het Noordhollands Dagblad.

De keeper bood zichzelf aan bij Ajax, kon naar FC Volendam door keeperstrainer Harald Wapenaar, maar de Amsterdammers belden terug. Het was ongebruikelijk dat spelers zichzelf aanboden bij Ajax. "Dat snapten we. Maar toen ze hoorden dat Wapenaar zo enthousiast was, hebben ze hem gebeld. Daarna belden ze mij weer terug en mocht ik alsnog bij Ajax op stage komen", aldus Plomper.

"Ik was altijd voor AZ en dat ben ik nog steeds, ook al moest ik daar weg. Ik heb ook geen hekel aan de mensen daar", vervolgt de doelman. Waar ziet de keeper van de A-junioren, waar hij nog een jaar heeft, zichzelf over vijf jaar? "Of ik het haal, zal afhangen van mijn eigen prestaties en van de situatie bij Ajax op dat moment. Het maakt me op zich niet uit waar ik doorbreek, als ik maar doorbreek. Maar het liefst natuurlijk bij Ajax."