Aboutaleb staat achter massa-arrestaties: 'Als demonstranten daarvan afwijken...'

Aboutaleb staat achter massa-arrestaties: 'Als demonstranten daarvan afwijken...'

14-10-2016 11:59

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, blijft bij zijn standpunt omtrent de massa-aanhoudingen van Feyenoord-fans begin dit jaar. Dat zegt hij naar aanleiding van twee ingediende moties door de Rotterdamse raad.

In februari 2016 werden 326 supporters van de Rotterdamse club aangehouden tijdens een protestmars tegen het Feyenoord-bestuur. Een enorme groep Feyenoorders liep met verhuisdozen richting het Maasgebouw. Daarmee zei de aanhang het vertrouwen op in het huidige bestuur van de club. Achteraf bleek dat 312 van 326 personen onterecht zijn aangehouden. Toch vindt Aboutaleb dat er op juiste wijze is gehandeld.

De Rotterdamse raad vindt dat de Feyenoord-demonstranten van tevoren ingelicht hadden moeten worden over het feit dat ze niet naar het Maasgebouw mochten lopen. "Als het even kan, is communicatie het uitgangspunt. Maar als demonstranten afwijken van de afspraken en er een onvoorziene situatie ontstaat, kan ik niet vooraf de beperkingen communiceren", reageert Aboutaleb tegenover RTV Rijnmond. Ook werd er een motie ingediend over het delen van geheime informatie met de raad. De burgemeester kon zich ook daar niet in vinden.