Ajax-doelman nog steeds 'geïsoleerd': 'Kan niet ineens in het eerste staan'

Ajax-doelman nog steeds 'geïsoleerd': 'Kan niet ineens in het eerste staan'

14-10-2016 14:08
11

Tim Krul is anderhalve maand na zijn komst nog altijd niet inzetbaar voor Ajax. Peter Bosz, trainer van de Amsterdamse club, wacht geduldig op de doelman.

Het is uitgesloten dat Krul maandag zijn rentree gaat maken bij Jong Ajax. "Maar het gaat gelukkig heel goed met hem. Hij traint nu volledig mee met de andere keepers, maar het is nog steeds geïsoleerd trainen. De volgende stap is met de groep trainen", laat Bosz weten op het persmoment.

"Als dat goed gaat, kun je ook spelen. Maar hij zal eerst wedstrijden met Jong Ajax moeten spelen. Dat moet als je er zo lang uit bent geweest, dan kun je niet ineens in het eerste staan."

Geduld dus, iets wat Bosz ook heeft met Bertrand Traoré en Kasper Dolberg. De twee aanvallers zijn niet okselfris. Traoré beëindigde vrijdag voortijdig de training. "Bertrand heeft sinds hij terug is wat last. Hij kreeg eerst een flinke schop op z'n voet, dat was gewoon een kneuzing. In diezelfde training verdraaide hij nog wat."

Het afhaken van Traoré vrijdag was volgens Bosz uit voorzorg. Ook Dolberg krijgt een voorzichtige behandeling. "Ja, we houden hem uit de duels door hem nog als kaatser te gebruiken. Maar hij deed mee in de partijen." Of het duo in de basis kan starten tegen ADO Den Haag, is nog niet zeker.