Bosz: Ik heb er nog helemaal niet met Overmars over gesproken

Bosz: "Ik heb er nog helemaal niet met Overmars over gesproken"

14-10-2016 14:24
10

Ajax raakt in de winterstop drie spelers kwijt door de Afrika Cup: André Onana, Bertrand Traoré en Hakim Ziyech. Het is niet uitgesloten dat de Amsterdamse club daar actie op onderneemt.

"Dit is natuurlijk wel waar je van tevoren over spreekt", aldus Bosz tijdens het persmoment voor ADO Den Haag – Ajax over het wegvallen van het trio. "Je hoopt misschien stiekem nog dat Bertrand zich niet kwalificeert, maar dat gebeurt dan nog wel in de laatste minuut. Maar het is nou eenmaal zo. Op dit moment hebben we een hele brede selectie waarin we het kunnen opvangen."

Overweegt Ajax om in januari alsnog iemand aan te trekken? "Ik heb er nog helemaal niet met Marc over gesproken", vervolgt Bosz. "We hebben in de zomer gezegd, nu gaan we met deze brede selectie aan de slag, we gaan nu eerst aan de bak. Straks richting december zullen we de koppen bij elkaar steken en kijken wat er staat te gebeuren."

Positief voor Bosz is dat gepasseerde spelers als Riechedly Bazoer en Kenny Tete goed trainen. "Ik heb op de inzet van die jongens niks aan te merken. Natuurlijk zijn ze niet blij, dat snap ik ook heel goed en dat meen ik echt, maar ze zullen op het trainingsveld moeten reageren, daar zullen ze er moeten staan. Dat zijn de wetten van het topvoetbal. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben over de inzet van die jongens. Daardoor tillen ze het niveau van de training omhoog."