Bosz dolblij met Ajax-aanwinst: Hij brengt iets mee wat we hier niet vaak zien

Bosz dolblij met Ajax-aanwinst: "Hij brengt iets mee wat we hier niet vaak zien"

14-10-2016 17:39
17

Bij Ajax is in de defensie het nodige veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Dit seizoen blinkt aankoop Davinson Sanchez wekelijks uit, terwijl Daley Sinkgraven sinds kort linksback speelt onder trainer Peter Bosz. Hij gaat in op beide spelers.

Ajax gaat zondag op bezoek bij ADO Den Haag. Durft Bosz Sinkgraven ook nu als linksback op te stellen? "Of ik het aandurf? Ja hoor, zeker. Dat is geen probleem, maar dat heeft ook te maken met hoe wij over voetbal denken", begint Bosz op de persconferentie. "Kijk, we hebben hiervoor natuurlijk ook een aantal zware uitwedstrijden gehad. Dus daar maak ik me niet druk over."

Bosz bekommert zich tegelijkertijd om Sanchez, die geen vakantie kreeg en bij Ajax aansloot in de zomer. "Dat zijn zeker zaken die een rol kunnen gaan spelen. Op dit moment merken we nog niks. Als hij een interlandperiode heeft, moet hij ook nog een behoorlijke afstand overbruggen. Hij heeft dan wel geen minuut gespeeld, maar dat reizen hakt er natuurlijk toch in. Dan moet je ook nog meenemen dat hij uit een drukke clubperiode komt. Dan kan dat de komende maanden een rol gaan spelen."

Het is duidelijk dat Sanchez zichzelf goed ontwikkelt in Amsterdam. "Het is een jongen die de Copa Libertadores gewonnen heeft. Dan moet je al een behoorlijk niveau hebben, want hij heeft alles gespeeld daar. Maar in Nederland is het toch anders. Er worden andere dingen gevraagd, maar hij brengt gelukkig ook iets mee wat wij hier niet vaak zien. In balbezit vragen wij een aantal zaken van hem, maar hij brengt ons ook een aantal zaken als we de bal niet hebben."