Ajax bouwt in zware reeks op statistiek: Eigenlijk moet dat niet uitmaken'

Ajax bouwt in zware reeks op statistiek: "Eigenlijk moet dat niet uitmaken'

15-10-2016 07:58

Ajax presteert de laatste tijd opvallend goed op vreemde bodem. Met uitzondering van het debacle bij FK Rostov wonnen de Amsterdammers bij PAOK Saloniki, Panathinaikois, Sparta, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. Deze statistiek komt Ajax goed uit met drie achtereenvolgende uitwedstrijden op het programma.

De ploeg van Peter Bosz speelt zondag bij ADO Den Haag, donderdag wacht Celta de Vigo in de Europa League en over een week is Feyenoord in De Kuip de tegenstander. In uitwedstrijden laat Ajax wilskracht zien. In de Arena vindt Ajax steeds meer de schwung terug. "En precies een combinatie daarvan moeten we in deze reeks tonen", zegt Hakim Ziyech in het Algemeen Dagblad.

Bosz ziet graag dat Ajax in uitwedstrijden ook dominant gaat spelen. "Eigenlijk moet dat voor ons niet uitmaken", zegt de trainer over het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden. "De intentie is altijd hetzelfde." De statistiek over uitwedstrijden is extra opvallend, omdat Ajax in eigen huis tegen Roda JC en Willem II al twee keer puntverlies leed.