'Kersverse Utrecht-vaders mogen van KNVB niet met kindernamen op shirt spelen'

'Kersverse Utrecht-vaders mogen van KNVB niet met kindernamen op shirt spelen'

15-10-2016 08:39
19

Kersverse vaders Ramon Leeuwin (foto), Kevin Conboy en Yassin Ayoub krijgen geen medewerking van de KNVB. Binnen FC Utrecht leefde het idee om het drietal te laten spelen met de namen van hun pasgeboren baby's achterop hun shirt.

De KNVB verbiedt dit, omdat dit niet strookt met de reglementen meldt het Algemeen Dagblad. De drie spelers van Utrecht werden deze week vader. Rugsponsor Tele2 wilde voor het thuisduel met Go Ahead Eagles hun sponsorruimte benutten met de namen van de baby's, maar dat geboortefeestje gaat dus niet door.

Utrecht-trainer Erik ten Hag feliciteerde de vaders. "Ze hebben in hun planning van dit mooie nieuws heel professioneel rekening gehouden met ons programma", tekent het AD op uit de mond van Ten Hag. "Hun kinderen zijn precies tijdens het interlandintermezzo ter wereld gekomen."

Doelman Robbin Ruiter maakte van de gelegenheid gebruik door bekend te maken dat hij ook voor het eerst vader wordt. "Dat hebben wij weer, een scorende keeper", grapt algemeen directeur Wilco van Schaik.