Zoektocht naar Derksen-opvolger: 'Als het Van Halst wordt, pleeg ik zelfmoord'

Zoektocht naar Derksen-opvolger: 'Als het Van Halst wordt, pleeg ik zelfmoord'

15-10-2016 10:07
28

Johan Derksen heeft bij het immens populaire Voetbal Inside nog een contract voor anderhalf jaar. De vraag is wat er na het afscheid van de analist gaat gebeuren met het voetbalpraatprogramma, dat komende week z'n vijftienjarig jubileum viert. René van der Gijp denkt dat een definitief einde misschien wel de beste optie is. 

"Als het contract afloopt, is Johan bijna zeventig. Dan plakt hij er heel misschien nog een jaartje aan vast, maar dan houdt het echt op. En Johan weg, programmaatje weg. Soms denk ook ik: het gaat allemaal wel erg makkelijk, op de automatische piloot", vertelt Gijp zaterdag in De Telegraaf. 

"Maar dan komt Derksen opeens met een riedel over die mensjes van de KNVB… Daar zit ik acht minuten lang met de bek open naar te luisteren. Wat hij op zo'n moment doet, kan echt niemand. Gaat hij het vervolgens zelf weer relativeren… We zitten een beetje in een café en blèren wat… Ja, dáááág. Ik geloof in het Top Gear-verhaal: je moet het trio niet scheiden."

Presentator Wilfred Genee laat weten dat er 'gescout' wordt naar een opvolger van Derksen. "We hebben al gesproken met Jan van Halst". Derksen ziet dat absoluut niet zitten. "Als Jan van Halst mijn opvolger wordt, pleeg ik zelfmoord."