Ten Hag enorm trots op Oranje-international: Dat vind ik geweldig om te zien

Ten Hag enorm trots op Oranje-international: "Dat vind ik geweldig om te zien"

15-10-2016 11:22

Erik ten Hag is ontzettend trots op de ontwikkeling die Oranje-international Quincy Promes heeft doorgemaakt. De twee werkten enkele jaren geleden samen bij Go Ahead Eagles. 

Een week geleden maakte Promes (24), sterspeler van Spartak Moskou, zijn eerste interlandgoals. Hij schoot twee keer raak tegen Wit-Rusland. "Dat vind ik geweldig om te zien. Het geeft me een goed gevoel, als je ziet dat een speler met wie je hebt samengewerkt zo’n geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt, zulke reuzenstappen naar voren heeft gezet", aldus Ten Hag in De Telegraaf. Promes werd in het seizoen 2012/13 door FC Twente uitgeleend aan Go Ahead. Daar stond Ten Hag toen aan het roer.

"Op dat moment was dat voor hem de juiste stap. Hij heeft toen bewust gekozen voor het plan dat wij met hem hadden bij Go Ahead. In Deventer heeft hij het licht gezien en zich verder ontwikkeld als voetballer. Een jaar later heeft hij dat bij FC Twente vertaald naar de Eredivisie en een transfer naar Rusland", vervolgt de huidig trainer van FC Utrecht. 

"Ik vind het heel knap dat hij fysiek overeind blijft in zo’n zware competitie. Als je in Rusland zo dominant aanwezig kunt zijn, dan kan ik de bondscoach alleen maar gelijk geven met zijn keuze voor Quincy. Gelukkig heeft hij nu ook zijn gelijk gehaald."