Slechte generale Bayern: Niemand van ons heeft de 100 procent gegeven

Slechte generale Bayern: "Niemand van ons heeft de 100 procent gegeven"

15-10-2016 20:10
1

Bayern München beleefde zaterdag een teleurstellende generale voor het Champions League-duel met PSV. Trainer Carlo Ancelotti was allerminst te spreken over het optreden van zijn ploeg op bezoek bij Eintracht Frankfurt (2-2).

Voor Bayern was het al het derde puntenverlies op rij. Ancelotti zet vraagtekens bij de instelling van zijn spelers. "We hebben de eerste 45 minuten zitten slapen. Dat is in elke wedstrijd te veel. Een periode van tien minuten ongeconcentreerd zijn kan nog gebeuren, maar dit niet. We hebben de verkeerde instelling en het verkeerde gedrag laten zien. Ik hoop dat dit niet weer gebeurt."

"Na rust was het beter, maar het resultaat is alles bij elkaar terecht", besloot de Italiaan zijn relaas na afloop, geciteerd door onder meer Kicker. Hij kreeg bijval van aanvoerder Philipp Lahm. "Niemand van ons heeft de honderd procent gegeven. Als je denkt dat je met minder dan honderd procent er ook komt, loop je het gevaar dat je de duels verliest en de controle verliest. Dat is vandaag gebeurd", luidt het oordeel van de verdediger.

Arjen Robben en Joshua Kimmich zetten Bayern tot twee keer toe op voorsprong, maar met een man meer werd het twaalf minuten voor tijd toch 2-2. De Beierse club ontvangt woensdag PSV.