FC Utrecht scoort erop los na onterecht verkregen voorsprong en boekt tweede zege

15-10-2016 20:18
2

FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met grote cijfers gewonnen: 3-0. In de eerste helft zag het er lang naar uit dat Go Ahead Eagles de score zou gaan openen, maar door een treffer vlak voor rust trok de thuisclub het initiatief naar zich toe.

In het eerste bedrijf kreeg Go Ahead kans op kans om er een goaltje in te prikken tegen Utrecht, maar zelfs op een paar meter van het open doel wisten de Deventenaren de bal er niet in te krijgen. Na een aantal grote gemiste kansen was het FC Utrecht dat vlak voor rust aan de andere kan toesloeg. Giovanni Troupéé scoorde uit de rebound de 1-0.

In de tweede helft wist FC Utrecht die voorsprong uitstekend uit te bouwen. De 2-0 viel weer uit de rebound: na een schot van Richairo Zivkovic (lat) kon Rico Strieder raak schieten. Zivkovic kreeg even later alsnog zijn goaltje: uit een counter trof de spits doel. FC Utrecht klimt door de zege over Go Ahead Eagles heen en heeft nu negen punten uit negen wedstrijden. Go Ahead staat op acht uit negen wedstrijden.