Van der Meyde: 'Normaal ga je dan naar huis, maar Mido pakte het vliegtuig'

Van der Meyde: 'Normaal ga je dan naar huis, maar Mido pakte het vliegtuig'

15-10-2016 21:01
1

Ahmed Hossam Mido wist in zijn eerste periode bij Ajax vaak de schijnwerpers op zich gericht. Andy van der Meyde kan zich de capriolen van de voormalige aanvaller nog goed herinneren.

"Hij was gewoon zichzelf. In Egypte was hij de koning. Er hingen daar billboards van dertig meter lang van hem toen hij zeventien, achttien jaar was. Gekkenhuis", stelt Van der Meyde bij FOX Sports. "We hebben daar een keer gespeeld met Ajax. Hij stapte uit en de rode loper ging uit voor hem. Twee mannen met Uzi's kwamen naast hem staan. Wij stonden van: wat is hier aan de hand?!"

Ook op zijn eerste werkdag bij Ajax kreeg Mido meteen de lachers op zijn hand: "Toen was hij achttien. Hij kwam binnen in de kleedkamer en het eerste wat hij zei: 'weten jullie waar de Ferrari-dealer is?' Ik moest meteen lachen", aldus de ex-Oranje-international, die tot slot vertelt over het 'schaar-incident' tussen Zlatan Ibrahimovic en de Egyptenaar na een duel met PSV.

"Ze waren tegen elkaar aan het schreeuwen. Mido zei al een paar keer: 'hou nu op'. Maar Zlatan ging maar door. Mido was net z'n tape aan het losknippen en haalt uit joh, echt zo'n stukje naast zijn hoofd." Toenmalig trainer Ronald Koeman stuurde Mido weg. "Normaal ga je dan naar huis, maar hij ging naar Schiphol. Hij pakte het vliegtuig naar Egypte en is een week niet teruggekomen."