Stekelenburg: 'Ik heb altijd vertrouwen dat ik hem kan stoppen, ik ben groot'

Stekelenburg: 'Ik heb altijd vertrouwen dat ik hem kan stoppen, ik ben groot'

15-10-2016 21:16
1

Maarten Stekelenburg maakte zich zaterdag onsterfelijk bij Everton door in de uitwedstrijd tegen Manchester City liefst twee penalty's te keren. De ploeg van manager Ronald Koeman nam daardoor een punt mee uit het Etihad Stadium (1-1).

"Ik heb het wel eens vaker druk gehad, maar niet zoals dit. Dit gebeurt niet vaak", zei Stekelenburg na afloop tegen het officiële clubkanaal. "Ik heb wel eens vaker een strafschop gestopt, maar nog nooit twee in één wedstrijd. Er is niet echt een geheim. Je moet zo lang mogelijk wachten en dan vol overtuiging voor een hoek gaan. Dan heb je een beetje geluk nodig."

De Nederlandse doelman keerde op slag van rust de inzet van Kevin De Bruyne, waarna in de tweede helft Sergio Agüero achter de bal plaatsnam. Voor Stekelenburg maakte het geen verschil dat hij er al één gestopt had. "Ik heb altijd vertrouwen dat ik hem kan stoppen als ik de goede hoek kies, ik ben vrij groot. Het waren twee goede reddingen."

Opvallend genoeg werden beide strafschoppen veroorzaakt door Phil Jagielka. "Ik hoop dat hij me uit eten neemt. Ik ga het hem vragen in elk geval", liet Stekelenburg, die op een lofzang van Koeman kon rekenen, nog weten aan de BBC.