AZ staat op uit de dood en vecht zich terug tot punt tegen Vitesse

15-10-2016 22:37
14

AZ heeft op de valreep een punt overgehouden aan het duel met Vitesse. De Alkmaarders keken lang tegen een 0-2 achterstand aan, maar invaller Robert Mühren zorgde eigenhandig voor de late en knappe comeback: 2-2.

Vitesse leidde bij rust met 0-1 door (opnieuw) een rake vrije trap van Lewis Baker en leek een knappe driepunter te gaan boeken in Alkmaar toen Ricky van Wolfswinkel vanaf de strafschopstip voor de 0-2 zorgde, maar Mühren bracht het AFAS Stadion vlak voor tijd in complete extase. De spits, die in de zomer nog mocht vertrekken bij de subtopper, viel na een uur in, scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer en schoot in de slotfase ook nog eens een vrije trap tegen de touwen: 2-2.

Vitesse én AZ kwamen in blessuretijd nog heel dichtbij de winnende treffer, maar Zhang (Vitesse) miste een open kopkans en Tankovic (AZ) schoot naast. Voor AZ is het punt niet genoeg om op gelijke hoogte te komen met PSV, dat door het gelijkspel tegen Heracles Almelo naar de vierde plaats is gezakt. AZ staat nu met twee punten minder op de vijfde plaats. Vitesse, dat weer twee punten minder dan de Alkmaarders heeft, volgt op de zesde positie.